kansplus logo

KansPlus Valkenswaard

Kookclub de Smullers

Wanneer en waar:
Elke 4e maandag van de maand, in beginsel in de ruimte van de Uitlaat. Nu nog tijdelijk bij een van de begeleiders thuis.

Kosten:
€ 5,00 per avond

Belangstelling of vragen?
Neem dan contact op met Ans Damen, tel.nr. 040-2015437. 
E-mail

Voor jongeren, die het leuk vinden om gezellig met elkaar te koken en te eten is er ook een kookclub. Deze kookclub is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Want de deelnemers spreken met elkaar af, wat ze die avond willen koken. Darbij geldt de afspraak, dat het een gezonde maaltijd moet worden, maar ook, dat de kosten niet meer dan € 5,00 per persoon mogen bedragen.

We proberen elke keer een nieuw gerecht te koken, dat de meeste nog niet kennen. De koks en kokkinnen komen om 17.30 bij elkaar. Ze krijgen dan eerst iets te drinken en een klein hapje te eten. Ondertussen bespreken ze met elkaar wat ze willen eten en welke boodschappen daarvoor nodig zijn. Daarna gaan ze met begeleiding of zelf de boodschappen doen. Om ongeveer 19.00 uur beginnen de koks met het bereiden van de maaltijd. Die bestaat uit een voorgerecht en hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een nagerecht.

Als de maaltijd klaar is wordt er gezamelijk gegeten en een glaasje gedronken. Alle deelnemers krijgen ook een kookmap, waarin de regels (o.a. hygiëne en veiligheid), tips en recepten worden verzameld en een echte profecionele kokssloof. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee en met het bespreken, wat we ervan vonden.